Referenser

BOLIST-kedjan består av ca 200 oberoende bygg- och/eller järnhandlare över hela landet. De är din lokala bygg- och järnhandel och ditt självklara val när det gäller järn-, bygg- och trävaror.

När du kommer in i en BOLIST-butik är det ofta ägaren själv som står bakom disken. Detta ger en speciell prägel på våra butiker, en prägel som ligger långt ifrån opersonlig stormarknad. Kassanova är det mest använda affärssystem till kedjan.

Besök webbplats »

Nordsjö Idé & Design är en kedja av fristående färghandlare som har valt att gå samman för att kunna ge ännu bättre råd och service om färg, tapeter, golv, kakel och verktyg.

Kassanova är det största affärssystemet i kedjan och har flera kopplingar till Nordsjö centralt, när det gäller artikelhantering, beställningar, central följesedel, lojalitetsprogram med mera.

Besök webbplats »

Colorama satsar på service, kunskap och experter för att du som kund ska nå de allra bästa resultaten vid stora som små projekt i hemmet. 

Colorama-kedjan bildades i början av 2007 efter en sammanslagning av de nationella frivilligkedjorna Spektrum och Färgtema. Med över 170 butiker i Sverige och inköpssamarbeten i Norge och Finland är Colorama Nordens största oberoende färgfackhandel.

Besök webbplats »

Med ett 50-tal butiker runt om i Sverige förser Järnia det svenska folket med produkter för hus och hem.

Med sortiment inom verktyg, maskiner, bygg, trädgård, fritid, golv, vägg, färg, arbetskläder, badrum och kök erbjuds kunder att handla lokalt. Här får man personlig service av personal med stor produktkännedom. Vill man istället beställa hemifrån så gör man det i webbshopen. !

Idag har Järnia ett 50-tal butiker och ingår i Mestergruppen tillsammans med varumärkena Bolist och XL-Bygg .

Besök webbplats »

XL-BYGG är en kedja av närmare 100 fristående bygghandlare över hela landet. Tillsammans med våra kolleger i Norge och Danmark bildar vi Skandinaviens största profilerade bygghandlarkedja.

Många av våra anläggningar har en över hundraårig historia med ursprung i de traditionella brädgårdarna. Därför bankar våra hjärtan extra starkt för trä och virke.

Besök webbplats »

Happy Homes är Sveriges äldsta frivilliga färghandelskedja med över 80 butiker runt om i landet, alla med lokala rötter. Transiro har butiker inom Happy Homes som kör Kassanova Affärssystem.

Idag erbjuder de hela sortimentet i Nordvästra skåne, södra Halland ja egentligen hela södra Sverige. Vi tillhandahåller det som byggare, lantbrukare, företag och konsumenter behöver för sina byggnationer. Allt ifrån grund, väggar, infästning till takstolar, väggelement, inredning, kök och bad. De har sex filialer i närområdet för att alltid finnas nära dig som kund.

Besök webbplats »

Woody är bygghandeln som vill mer! Vi består av fler än 90 anläggningar runt om i Sverige och är en av Sveriges största inköpsorganisationer. Vi finns nära dig och erbjuder kvalitetsprodukter till mycket konkurrenskraftiga priser.

Woody Bygghandel är en frivilligkedja inom byggmaterial som med närmare 7 miljarder i omsättning och fler än 90 anläggningar, är Sveriges ledande kedja med ett tydligt fokus på proffskunden och den medvetne konsumenten. Kedjan ägs av lokala entreprenörer som samarbetar inom områden såsom inköp, marknad, IT, miljö och utbildning. Hos oss på Woody Bygghandel hittar du allt inom bygg under ett och samma tak. Och det vi inte har i hyllorna kan vi alltid ta in.

Besök webbplats »

Södra fokuserar på att behålla och utveckla sin starka position inom såväl skogsbruk och massaproduktion som för sågade och förädlade trävaror.

Stora investeringar har därför gjorts för att expandera inom kärnverksamheten, främst på massasidan, men ökade satsningar görs också för att utveckla nya produkter och tjänster. Södras produktportfölj består till allra största delen av volymprodukter som massa och sågade trävaror.

Besök webbplats »

Historiska Museet använder sedan länge Kassanova i sin verksamhet. Man har valt att implementera systemet både i entrén och i butikskassan.

Historiska museet är ett av Sveriges största museer. Museets samlingar består av arkeologiska föremål från hela landet. Samlingarna omfattar fler än 10 miljoner enskilda föremål. Man har ca 130,000 besökare årligen. Med ett gediget och beprövat system kan man hantera många besökare på ett smidigt och säkert sätt.

Besök webbplats »

När Verktygsboden startade 1985 var de en järnhandel som tidigt stack ut i mängden. De vände oss till vanligt folk, hantverkare, egenföretagare och hemmamekare - och de hade många produkter som inte fanns i andra butiker.

Med egenimporterade varor pressade de priserna som i sin tur gjorde mekandet roligare för sina kunder.

Idag är Verktygsboden en av Sveriges största aktörer av verktyg och maskiner. Fortfarande ligger fokus på välutvecklade och funktionella produkter till så låga priser som möjligt. Som ett led i att hoppa över mellanhänder och påverka produkter till det bättre startade Verktygsboden sitt eget varumärke PELA.

Produkterna i PELA-sortimentet är utvecklade efter deras egna behov och som de därför brinner lite extra för. Verktygsboden har haft en fantastisk utveckling. De har även satsat på e-handel som idag tillhandahåller nära 18 000 artiklar. Arbetet med att hitta fler spännande produkter stannar dock inte där. Inom företaget finns mycket kunskap och förutom teknisk support erbjuder de även kurser.

Besök webbplats »