Om oss

"Sindas affärsidé är att skapa lönsamma affärer. Vi utvecklar smarta system för fackhandel och trafikföretag i nära samarbete med branschen. Med stort engagemang och kunnande anpassar vi systemen efter våra kunders behov."

Sindas startade sin verksamhet 1988 med att utveckla fackhandelsystem åt färgbranschen i nära samarbete med IBM. Året efter lanserades Kassanova som idag är ett av de marknadsledande systemen inom Järn, Bygg, Färg, Hobby och i övrig fackhandel. Ett par år innan millenniumskiftet stod andra generationen av Kassanova klart och som man då migrerades från Dos till windowsmiljö. Nu byter produkten även namn till Kassanova Handelssystem.

2002 utökar Sindas sin verksamhet med systemet Klartext Bussbokning. Klartext är ett planeringssystem för bussbolag som bedriver beställningstrafik och linjetrafik. www.klartextbussbokning.se

Början av 2017 har man förhandsvisning av tredje generation av Kassanova. Ett helt nytt affärssystem med en ny plattform och ett nytt programspråk. Man väljer att lyft över det gamla och beprövade arbetssättet fast nu med helt andra möjligheter att utveckla produkten på den nya plattformen. Systemet kopplas samman med den gamla databasen. Alla kunder får med sig sin historik, artiklar, kunder osv. Det nya affärssystemet lanseras i slutet av - 2017 och får namnet Kassanova Affärssystem.

 

I december 2018 förvärvades bolaget av Transiro Int AB, ett bolag listat på NGM Nordic Growth Markets som utvecklar produkter som hjälper företag inom transport att stärka sina affärskritiska processer.

För att möta IT-världens krav på kompetensutveckling väljer Sindas att samarbeta med etablerade leverantörer som leder den globala utvecklingen.

Värderingar

På Sindas arbetar vi utifrån värderingar. Dessa värderingar definierar hur vi är, hur vi agerar mot varandra och mot våra kunder. Det är viktigt att alla har förståelse för våra värderingar så att vi tillsammans kan arbeta framåt i dagens tuffa och konkurrensutsatta marknad. Respekt för varandra - Ärlighet och pålitlighet - Arbetsglädje ger bättre resultat - Kompetensutveckling ger kvalité - Nytänkande och kreativitet