Rot/rut i Kassanova

skatteverket

2021-06-07

Vid hantering av en större mängd Rot/rut-fakturor blir begäran om utbetalning hos Skatteverket mycket effektivare med Kassanovas koppling till Skatteverket

Dessutom får ni en bra överblick av alla era Rot/rut-fakturor.
I Kassanova kan ni ange valfri procentsats för Rot/rut, vilket är bra om procentsatsen förändras med åren.

Vid registrering av order eller följesedel anger man som vanligt kundnummer och därefter anger man om det ska omfattas av Rot/rut-hantering och anger de uppgifter som behövs för en Rot/rut-faktura.

När kundinbetalning har skett, skapar man en fil för Rot/rut-faktura och skickar den till Skatteverket genom att logga in på Skatteverket och ladda upp filen som ska skickas in. I en egen vy i Kassanova kan man se alla fakturor som är märkta som Rot/rut-fakturor, vilka som är inskickade (fil skapad) och vilka som är delbetalda/fullbetalda.

Skatteverket gör en kontroll och återkopplar med besked om Rot/rut-fakturan godkänns. Om den godkänns så betalar Skatteverket det begärda beloppet vilket registreras i Kassanova. Om den inte godkänns så ska kunden betala resterande belopp på ursprungsfakturan i Kassanova.

Det finns möjlighet i Kassanova att se om det finns Rot/rut-fakturor som man inte har skapat fil av, för att skicka till Skatteverket.